Home > Vize Türleri > Ziyaretçi Öğrenci Vizesi

Ziyaretçi Öğrenci Vizesi Başvuru Hizmetlerimiz:

VİZE
6 aydan kısa süreli tüm eğitimler için “Öğrenci Ziyaretçi” vizesine başvurmanız, 6-11 ay arasındaki İngilizce eğitimleriniz için ise “Uzatılmış Öğrenci Ziyaretçi” vizesine başvuru yapabilirsiniz.

Ziyaretçi Öğrenci Vizesi (Student Visitor Visa);
Başvuru için İngilizce düzeyi şartı yoktur ve süresi en fazla 11 ay olan kurslar için verilir. İngiltere’den uzatılamamaktadır.

Ziyaretçi Öğrenci Vizesi için Gerekli Belgeler

    1. İngiltere’de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz
      Vize başvuru tarihi itibarıyla en az 1 yıl geçerlilik süresi olmalıdır.
    2. Varsa eski pasaportlarınız
    3. Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız 45mmX35mm ebatında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70’ini kapsamalıdır. Omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.
    4. Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge ve İngilizce tercümesi
    5. İngiltere’deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterir belgeler
      -Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait;
      -Orijinal banka hesap ekstresi veya cüzdanı (en az son iki aylık hesap hareketleri belgelenmeli)
      -Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi ve İngilizce tercümesi (faaliyet  belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi)
      -Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
      – Kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi ve İngilizce tercümesi
    6. Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı ve İngilizce tercümesi
    7. Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın veya çıkış belgenizin fotokopisi ve İngilizce tercümesi
    8. Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup ve İngilizce tercümesi
    9. Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge ve İngilizce tercümesi
    10. Evliyseniz, evlilik cüzdanınızın fotokopisi
    11. Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (İnglizce tercümesi bizim tarafımızdan yapılcacaktır) Vukuatlı Nüfus Kayıt örneğinde anne, baba ve varsa kardeşler, eş, çocuklar görünmelidir
    12. 18 yaşın altında olup anne ve baba ile seyahat etmeyen öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname ve İngilizce tercümesi
    13. 18 yaşın altındaki öğrenciler için Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İngilizce tercümesi

Vize ücreti:
280 TL (6 aylık Student Visitor Visa için)
525 TL (11 aylık Extended Student Visitor Visa için)

ÖNEMLİ NOT:

Yukarıdaki evrak listesi genel bir bilgi vermek için düzenlenmiş olup kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. 18 yaş altı öğrencilerin başvuruları Child-Visitor kategorisine girer. Bu öğrenciler için, noterden Muvafakatname çıkarılması gerekir. Anne ve baba her ikisinin de adı geçmeli. (asıl olmak zorunda) Belge İngilizceye çevirtilmiş olmalıdır.
Child-Visitor başvurularında mutlaka;
Uçak bileti rezervasyonları bulunmalıdır.
Konaklayacakları kişi ve adres detayları bulunmalıdır.
Havaalanı karşılama ve uğurlama hizmeti organize edilmelidir.
Not: Verilen belgeler Elçilik tarafında iade edilmez.
Not: İngilizce çeviriler için noter tasdikine gerek yoktur. Çeviriler, yeminli tercüman tarafından yapılmalıdır.